.

Search in This Blog

Translate

Thursday, May 30, 2013

Turistet çekë për rafting në Gjirokastër 05/2013


Published on May 30, 2013
Per here te pare ujërat e Lumit Drino shfrytëzohen per ushtrimin e sportit te rafting ne zonën e Gjirokastrës. Nje grup turistesh nga Cekia janë tërhequr nga Lumi, por dhe bukuria e natyra e kesaj zone. Pas nje rrugëtimi te gjate, ata jane ndalur ne nje pjese te Lumit Drino, ku kane vendosur edhe mjetet e lundrimit. Turistet çeke tregojnë emocionet e këtij udhëtimi, qe siç pranojnë nuk ka justifikuar friken për sigurinë e ofruar. Vitet e fundit lumenjtë e Shqipërisë, kryesisht ato ne jug te vendit, po shfrytëzohen edhe për ushtrimin e sporteve te ujit. Kjo ka tërhequr vëmendjen e turisteve te huaj edhe pse ne ndonjë rast keto udhëtime jane shoqëruar me incidente.

For the first time Drinos river waters used for practicing the sport of rafting in the area of Gjirokastra. A group of tourists from the Czech Republic are drawn from the river, but the nature and beauty of this area. After a long journey, they were stopped in a part of Drinos River, where they placed the vessels. Czech tourists show emotions of this journey, you agree not justify such fears for the security provided. In recent years rivers of the country, mainly in the south of the country, is also used for practicing water sports. This has attracted the attention of foreign tourists in any case even though these trips are associated with incidents.

Friday, May 24, 2013

Ambasadori i OSBE, Wollfarth, bën "rafting" në Kanionet e "Osumit" maj/2013


Published on May 21, 2013
Ambasadori i OSBE, Eugen Wollfarth, ka vizituar ditën e sotme Kanionet e "Osumit", i ftuar nga prefekti i qarkut Berat, Bujar Hoxhaj, dhe i shoqëruar nga Federata Shqiptare e Rafting.

Gjatë udhëtimit prej 3 orësh, raftin, ai ka shijuar pamjen përrallore të Kanioneve të "Osumit".

"Ishte fantastike kjo eksperiencë në kanionet e "Osumit". Një nga udhëtimet më të bukura që të sjell rasti të bësh. Çfarë nuk kishte, ujëvara, kulla të natyrës, nuk kishe ku ta çoje kokën më përpara. Gjatë aventurës "raftin" mund të shijosh edhe pamjen përrallore të tetë ujëvarave, të cilat bien nga një lartësi mbi 100 m dhe mund të prekësh shpatet e kanionit 3 milionë vjeçar me të dyja duart", tha ambasadori.

"Gjithashtu kënaqësi më vete ishte shoqëria dhe përkujdesi që na fali guida profesionale e "rafting". Të gjithë duhet të përhapim fjalën për promovimin e këtyre bukurive natyrore. Gjithashtu është shumë e rëndësishme që të mbrohet natyra dhe këto monumente natyre", shtoi më tej.

"Rafting" është një risi që i jep mundësi turistëve shqiptarë dhe të huaj të vizitojnë vende të mrekullueshme, duke prezantuar Shqipërinë në rrjedhat e një pasioni të ri.

Federata Shqiptare e Rafting nëpërmjet aktiviteteve të ndryshme promovon Shqipërinë si një vend të sigurt në mes të Europës, plot me bukuri të natyrës dhe në pritje për t'u eksploruar e shijuar.

Prefekti Hoxhaj shprehet se e "ka përjetuar edhe herë tjetër këtë eksperiencë të bukur, dhe sot ndjehet shumë herë më mirë kur sheh mikun e tij, Wollfarth të mrekulluar nga Shqipëria dhe zhvillimi me standarde ndërkombëtare i sportit 'rafting'".

Vespa Club Shkodër - Albania Tour 2013

Saturday, May 18, 2013

28-29-30 Qershore Camping Livadh, Himare yow are welcome in the opening of the summer season 2013!

Super Oferte! Kuponi.al organizon Big Party ne Livadha Beach Camping date 28-29-30 Qershor me hapjen e sezonit turistik. 2 nete e 3 dite per vetem 3.500 lek/person ne vend te 5.000 lek/person. Ne daten 28 – 29 – 30 Qershor ne Camping Livadh organizojme nje Big Party te mrekullueshem me rastin e hapjes se sezonit turistik: Akomodimi do te realizohet ne cadra te mrekullueshme. Paketa turistike perfshin: • Akomodimin ne cadra • Mengjesi • Dreka • Darka • Cadrat e plazhit, shezlloni • Beach Volley, Ping pong, Minicalceto, Kinema Verore, Photoplay • BIG PARTY ne date 29 Qershor ku mund te konsumoni Birre Korca pa limit…por kur them pa limit…vertet pa limit. 
P.S (Nje keshille e vogel..Mos u beni tape). Rezervoni ne numrin e telefonit 0697490378 / 0694630300Saturday, May 11, 2013

CMS School Project, Albania Tourism idea...


May 5, 2013
Help Albania, Be a Tourist! This is my last video of Albania. I explain why tourism helps their economy and things that they need to do to encourage tourists to visit. I also show a slideshow I made of my favorite places in Albania. Thank you for watching my videos!

Wednesday, May 1, 2013

Mountain Bike Albania Tour (28.04.2013) Tirane-Selite(Lapidari)-Picalle-Ura e Farkes-TEG-Tirane


"Mountain Bike Albania" Tour
Realizoi: Edmond Prifti
http://www.facebook.com/pages/Edmond-...
SONG CREDITS: "Lykke Li-I Follow Rivers", sound recording administered by: 0:21
WMG