.

Search in This Blog

Translate

Saturday, March 4, 2017

Albania meta turistica del 2017

Ormai da qualche anno l'Albania è un Paese molto in ascesa turisticamente parlando e molto frequentato da turisti europei

..
“L’Albania è un Paese emergente, ormai rinnovato nelle infrastrutture e nelle strutture alberghiere, e adeguato agli standard europei a tutti i livelli. E’ considerata la meta turistica del 2017″. Non ha dubbi in merito Ombretta Fresco, titolare della adv Dreams Beach – La Playa del Sol – “L’agenzia viaggi intellettuale” Geo Travel agenzie associate, che il Paese lo conosce molto bene visto che il suo punto vendita da qualche anno si sta proponendo come tour operator verso l’Albania. A fine gennaio organizzerà un educational di 5 giorni con partenza da Verona.Da qualche anno l’Albania è un Paese “molto in ascesa turisticamente parlando e molto frequentato da turisti europei”. Per quanto riguarda i bacini che hanno già sviluppato dei flussi, la meta è frequentata da turisti tedeschi, britannici, australiani e americani. Il mercato italiano? “Si sta affacciando da poco al Paese, che soffre purtroppo ancora di vecchi pregiudizi”.
Come sottolinea Ombretta Fresco, si tratta di una destinazione “adatta a viaggiatori curiosi e colti, appassionati di storia e mentalmente aperti, che hanno già visitato molti Paesi lontani e non, ma nulla sanno dell’Albania e ne sono incuriositi”. E’ adatta più ad un turismo “di gruppo, ma anche individuale”. Oltre al classico turismo archeologico, può proporre anche forme di ecoturismo/slow tourism nelle zone montane adatte agli amanti della natura e dell’escursionismo. “L’offerta è sensibilmente migliorata – spiega a Guida Viaggi -, con alcuni hotel 3* di buona qualità e di tipo tradizionale in alcune località antiche come Argjrocastro o Berat, ma la maggior parte sono hotel 4 o 5* di nuova costruzione”. I collegamenti? Sono via aerea su Tirana, “unico aeroporto, da molte città italiane. E’ possibile anche il collegamento marittimo da Ancona, Bari, Brindisi e Trieste. Negli ultimi anni hanno realizzato anche due ottime autostrade”.


Media italiane: Shqipëria, destinacioni i 2017-ës që nuk duhet humbur

05_gjipe-albania_wiki_pudelek_1217TIRANE, 3 Mars/ATSH/- Bukuritë natyrore dhe potencialet turistike të Shqipërisë po zënë vend gjithnjë e më shumë në mediumet ndërkombëtare.
Së fundmi është portali i njohur italian SiViaggia që e renditë Shqipërinë ndër destinacionet që nuk duhen humbur për këtë vit.
“Shqipëria është një vend në zhvillim, që ka rinovuar Infrastrukturën dhe strukturën akomoduese dhe padyshim konsiderohet si një destinacion turistik për vitin 2017”, shkruhet në këtë medium. Sipas SiViaggia, një gjë e tillë konfirmohet edhe nga drejtuesit e agjencive të ndryshme turistike italiane. “Ombretta Fresco, drejtuese e “Dreams Beach – La Playa del Sol”, por edhe “Geo Travel”, që e njohin mjaft mirë vendin, duke qenë se prej disa vitesh realizojnë ture të ndryshme turistike në Shqipëri, ku edhe në fund të muajit janar organizuan ture turistike 5 ditore.02_dhermi_th_1217
“Ka disa vite që Shqipëria është një vend që po frekuentohet shumë nga turistët europianë. Së fundmi zonat bregdetare po popullohen kryesisht nga turistë gjermanë, britanikë, por edhe australianë e amerikanë”. Po çfarë po ndodh me turistët italianë? “ Edhe ky treg dalëngadalë po i drejtohet Shqipërisë, e cila ende vuan pasojat e paragjykimeve të vjetra. Shqipëria është një destinacion i duhur për ata turistë, të cilët janë kuriozë dhe të pasionuar pas aventurave dhe brigjeve të pashkelura.Janë ata turistë, të cilët zgjedhin të vizitojnë vende të largëta, por nuk dinë asgjë rreth Shqipërisë dhe bëhen kuriozë. Është një vend që tërheq më shumë turistët në grup ose individë”, shpjegojnë agjencitë turistike
03_karaburun_web_1217Përveç, turizmit klasik arkeologjik, shkruan SiViaggia ka edhe forma të tjera që mund të eksplorohen siç është ekoturizmi/slow tourism në zonat malore, të përshtatshme për personat që janë ta pasionuar pas natyrës dhe ekskursioneve.
“ Oferta është përmirësuar, shpjegon Travel Guide, ka hotele me tre yje me cilësi të lartë në disa lokalitete antike, si Gjirokastra e Berati, megjithatë nuk mungojnë edhe hotelet e mira me 4 apo 5 yje, që janë ndërtime të reja”.
Ndërlidhja? Aeroporti i Tiranës është i vetmi nga ku mund të fluturoni, ndërsa me rrugë detare mund të lidheni me Ankonën, Barin, Brindizin e Triesten. Në vitet e fundit kanë ndërtuar edhe dy autostrada të shkëlqyera”.
/a.g/ 
https://www.ata.gov.al/media-italiane-shqiperia-destinacioni-i-2017-es-qe-nuk-duhet-humbur/

No comments:

Post a Comment