.

Search in This Blog

Translate

Saturday, January 5, 2013

10 reasons to visit Albania in 2013-n


Read 10 reasons why you should visit Albania in 2013. If heading, certainly will return with more reasons. Is a delightful for turistëtm, but patience is required.
On a recent visit, many residents complained that the country should have walked faster. For tourists it is a reason to visit, before the buses filled with tourists to discover the secret beautiful places and returned with many destinations.

10. natural beauty
Albania is bleak beauty, wild and desolate, from the Alps in the north to Lake Koman or bait and the Adriatic beaches or Jon.

9. cultural property
The place is filled with ancient relics, the most famous is Butrint, which is protected by UNESCO. Less explored is Apollonia, once the port of Korinthias but the water is withdrawn and is now land. Then come the historical cities Berat and Gjirokastra, with unique Ottoman architecture, which is also protected by UNESCO.

8. contrast

 Fascinating part of Albania are its barriers to achieve the progress of the 21st century. Communism is dead and conspiracy theories come from his absence and Albanians have rushed to embrace capitalism. In the capital, Tirana, is hard to find someone without a mobile phone.
7. tradition
6. people friendly
5. safe
4. diversity
3. adventure
2. time
1. Affordability /
Hoteleri - Turizem "Albania"
DISCOVERY and LOVE ALBANIA. Krijuar për t'ju njohur Shqipërinë Turistike ashtu si nuk e keni pare asnjëherë. Mendoni sikur e njihni, keni dëgjuar për te dhe vendet e saja përrallore. Shqipëria nuk kujtohet vetëm në zemër, ne ju japim mundësin qe te njihni arteriet HISTORIKE qe shtrihen ne token Shqiptare. Te gjitha informazionet gje do lexoni ne kete artikull i jeni ne linkun tone ; http://hoteleriturizemalbania.blogspot.it/

1
2
2
s
e
e
Album Online
Click to view
2


PërshkrimiPDFPrintE-mail

EXPLORE ALBANIA kryen udhëtime nëpër të gjithë Shqipërinë. Në këto udhëtime njerëzit njohin natyrën tonë të virgjër, malet, liqenet malorë, shpellat, pyjet, lumenjtë, historitë e legjendat dhe shijojnë ushqimin BIO të zonave të ndryshme.

Dajti Ekspres “Teleferiku”


Teleferiku është një veper tepër unikale, jo vetëm se është i pari investim i këtij lloji në fushën e turizmit, të rekreasionit, te mbrojtjes së natyrës dhe biodiversitetit, por edhe nga fakti se si rrugë ajrore, për trasport njerëzish ai ka specifikën e vet.Kjo jo vetëm për kompleksitetin e makinerive dhe pjesëve përbërëse, por edhe për mënyrën e të dimensionuarit të stacioneve të sipërm e të poshtëm, të kullave mbështetëse, që u nënshtrohen forcave të mëdha tërheqëse, përkulëse dhe shtypëse.

The Awaking Beauty of the Albanian Mountains! They offer an image of untamed beauty that is coming so rare in the world of global travel. Valleys in a beautiful mosaic of forests, pastures, springs framed by high peaks capped by snow until late summer spreads across them.

albanian-mountains.com has the biggest database of information for these areas in Albania and offers you the possibility to find "Destinations", "Activities" and "Inns" that interests you. TURISTIKE
 • Në vendin e shqiptarëve

  Në vendin e shqiptarëve
  Udhëtim 7-ditor për njohjen e historisë dhe kulturës së Shqipërisë, në të cilin përfshihet edhe vizita e tre qendrave që ndodhen nën mbrojtjen e UNESKO si pjesë e trashëgimisë kulturore botërore. Koha e udhëtimit:...
 • Shqipëria me vendet kufitare

  Shqipëria me vendet kufitare
  (Mali i Zi, Kosova dhe Maqedonia) Në këto 2500 vitet e fundit peizazhi kulturor i brigjeve detare te Adriatikut dhe Jonit mban gjurmët e fuqive më të më dha të të gjithë kohrave, duke filluar me ilirët e duke vazhduar me...
 • Udhëtime shtegtimi dhe zbulimi përmes natyrës së bukur shqiptare

  Udhëtime shtegtimi dhe zbulimi përmes natyrës së bukur shqiptare
  Bazuar në potencialet e saj natyrore Shqipëria ofron mundësi shumë të mira për organizim e udhëtimeve shtegtuese dhe zbulimore. Shumë prej këtyre udhëtimeve mund të organizohen edhe në kombinim me vendet fqinje, Kosovën,...

Guide & Paketa
Thethi-Guide nepërmjet këtyre tureve ju ofron mundesine të njiheni me një nga parqet kombëtare më të bukura në Shqiperi. Nepërmjet tyre ju ofrojmë mundësine të njiheni më nga afër me kulturën, historine dhe monumentet kulturore dhe natyrore më të bukura që ka Thethi.
Turi dy ditor
6,000 lekë për person

Vizite ne Kishen e fshatit te ndertuar ne vitin 1892, kullen e ngujimit dhe muzeun etnografik. 

Mëso më shumë 

Turi tre ditor
9,000 lekë për person

3 dite mes mrekullive natyrore te Thethit, shoqeruar me gatimet unike te zones. 

Mëso më shumë 

Turi kater ditor
12,000 lekë për person

Vizita ne te gjitha atraksionet natyrore te Thethit, pergjate kater diteve te qendrimit. 

Mëso më shumë 

Turi Theth-Valbone
9000 lekë për person

Tre dite te paharrueshme mes mrekullive te Thethit dhe Valbones. 

Mëso më shumë 
Organizata “NËNUJSAT” është themeluar që në vitin 1999 me mision, zhvillimin e turizmit nën-ujor. Nënujsat kanë një eksperiencë disa vjeçare në sportet e ujit, në zhytjen me polumbarë, në ekspeditat nënujore dhe në turizmin aventurë.
EKIP ZHYTESASH
Nënujsat janë një ekip i specializuar në zhytjet me polumbar, në ekspeditat nënujore dhe turizmin aventurë. Shoqata zotëron logjistikën më të pasur në fushën e zhytjes me polu-mbarë, ekspeditave nën-ujore, filmimeve nënujë dhe fushimeve në natyrë, të cilat janë pjesë e pa-ndashme e ekspeditave tona.
Prej 8 vjetësh organizojmë shkollën e zhytjes me ploumbarë në Jal, Dhërmi dhe Sarandë, e vetmja e këtij lloji në Shqipëri, ku marrin pjesë me qindra të rinj dhe të reja nga Shqipëria dhe jashtë saj, të cilët diplomohen në sportin e zhytjes profesioniste. (*UDI).
PARTNERET
Nënujsat janë partnerë të mirë dhe kanë eksperie-nca të mira të bashkëpun-imit me organiziatat më aktive në fushën e zhytjes sportive, mjedisit dhe turi-zmit aventurë si “Edukimi Sportiv & Aventurë” (ESA), “Aeronautika Shqiptare”, “Ekpedita Blu” në Vlorë, “Joni Blu” në Himarë, ”Miqtë e Detit” në Sarandë, Masmedia dhe Mjedisi, në Tiranë,etj.

Udhëtimi juaj
Në varësi të stilit tuaj, udhëtimin tuaj mund të shkojnë nga një turne të rehatshme dhe të mbajtur me dorë, në një formë të lirë dhe aventurë të egra! Shqipëria po bëhet tjetër "pikë e nxehtë" e udhëtimit evropian, por me siguri do Valbona dalin si perlë e saj. Nëse jeni të interesuar në ecje, në histori, në kulturë apo në lidhje me thjesht ndenjës, Valbona ka diçka për të provokoj dhe të kënaqur ju.
Ky seksion duhet të ju jap informata të mjaftueshme për të planifikuar udhëtimin tuaj, dhe as të udhëtojë në Valbonë në tuaj nëse ju jeni aq të prirur, ose të na ndihmuar: ne jemi të kënaqur të shikojmë pas dhe të ju udhëzojë në rrugën tuaj.
Në çdo rast: Enjoy! Ju jeni të vijnë në një vend të bukur.Risultati della ricerca (21 campeggi)

Numero di risultati: Ordina secondo: 

4,26(53 Recens.)Kamping Paemer

3,80(5 Recens.)Campsite Totoreto

3,86(14 Recens.)Camping Peshku

4,17(12 Recens.)Camping Albania

3,36(11 Recens.)Camping Mali i Robit

4,57(7 Recens.)Lake Shkodra Resort - Camping - Albania

4,00(4 Recens.)Camping Livadh

3,00(4 Recens.)Kamping Himara

3,75(4 Recens.)Camping Farma Sotira

Nje dite rafting ne kanionet e lumit Osum

Rafting Albania
- Mbërritja gjatë paradites në Berat.
- Nisja drejt Kanioneve te Osumit. Udhëtimi zgjat 1 orë e 30 min(60 km).
- Mbërritja në mes të kanioneve dhe përgatitja për të filluar aventurën.Përgjatë udhëtimit jeta juaj ndryshon... (Lexo me shume)

Pyetje te Shpeshta Rreth Rafting

- Sa i rrezikshem eshte rafting?
- A duhet te kem pervoje ne sportin e rafting apo pranohen dhe amatore?
(lexo me shume)

Kush Jemi Ne

re
Albania Rafting Group është e vetmja shoqatë e e licensuar e sportit rafting në Shqipëri, anëtare e Federatës Shqiptare të Rafting dhe e vetmja me një staf të kompletuar profesionistësh.  (lexo me shume) 

Kushtet & Pajisjet 

Albania Rafting Group mund te shoqeroje ne Kanionet e lumit Osum deri ne 25 persona dhe keto ture zhvillohen gjate muajve mars, prill, maj, qershor.(lexo me shume)MOTO TOURS ALBANIA
Moto Tour Albania is established on bases of a broad experience, from many years in motorcycling, also in being familiar with the territory and culture of Balkan region in particular.
MTA tours will provide you with the chance to see and discover Albania off road and Balkan region as it was meant to be seen - on the back of a Harley-Davidson. Visiting mainly the capitals and main historical cities of this region, you will learn about its history and legends and also be able to enjoy and taste the traditional foods.
The motorcycles groups, participant in tours, will be between 6 and 12 riders. Each of them must be supplied with riding license.
All MTA tours will be supported by the vehicle 4x4, 6+1 persons, directed by a guide and a technician. Our support vehicle will serve to carry your luggage and any purchase you make and also there is room for a few friends or family members who are traveling with you but not using your motorcycle, but this number will be limited. The group will be guided by a Road Capitan, whose experience will serve to offer you a secured and wonderful journey. He will be the #1 rider in the group leading along the route and the last vehicle of the entire group will be the support vehicle.
The company also offers support for groups of more than 6 riders who wish to have a tour in destinations of their choice.
You are welcome to travel with us.

No comments:

Post a Comment